Mitt i hjärtat av Göteborg, granne med Göta Älv och Stora Hamnkanalen

Mitt i centrala Göteborg och med Stora Hamnkanalen vackert strömmande utanför huvudentrén, ståtar ett hus, ett hem, en institution som väcker uppriktig sympati.

Chalmersska huset har under drygt 200 år fungerat som en blandning av familjärt liv med personliga bostäder och samtidigt som en plattform för näringslivet med generösa ytor för företagsamhet. Samtidigt som flera kända familjer ur göteborgshistorien har levt och bott i huset har även en aktiv affärsverksamhet bedrivits här.

Det som kanske är mest spännande är att vaggan till Chalmers tekniska högskola står här. Tack vare grundaren William Chalmers testamente kunde ett högt rankat lärosäte bildas, ett lärosäte som under åren utbildat över 55 000 studenter och skapat världshistoria genom bland andra nobelpristagaren Gustaf Dahlén.

Chalmersska huset är den nya mötesplatsen

Idag används Chalmersska huset som en mötesplats. Vi har sex konferensrum i olika storlekar, alla utrustade med den nyaste tekniken. Vi har matsalar och salonger för möten, middagar och gemenskap. Vi har ett spännande bankvalv där vi bland annat erbjuder vinprovningar. Vi serverar frukost, lunch, mingelbuffé och middag som komponeras av göteborgs bästa kockar. Vi har vackert dukade bord, egen hovmästare och sommelier.

Vill du ordna ett annorlunda event i vårt bankvalv, boka en vinprovning med sommelier eller en guidad rundvandring i huset ordnar vi det. Kanske vill du ha dina favoritblommor, en särskild färgsättning på dukningen eller skapa magi med rätt musikunderhållning. Likaså om du behöver hjälp med att boka hotell, taxi eller andra kommunikationer står vi givetvis till tjänst.

Känn dig som hemma hos oss!
Upplevelsen av Chalmersska huset står verkligen i kontrast till den ibland strikta universitetsvärlden, varifrån våra gäster ofta kommer. Här finns en speciell anda med möbler och inredning som knyter an till en personlig hemmiljö där avslappnade samtal gärna fördjupar relationer och lägger grunder till nya affärssammanhang.

Använd Chalmersska huset, upplev historien, känn samband med kollegor, gäster och vänner och njut av den speciella atmosfären. Här erbjuds en varmt välkomnande miljö i familjära rum där banbrytande entreprenörer levt i århundraden. Vi välkomnar företag från näringslivet, föreningar och organisationer att bli våra gäster.

Så varför inte inspireras, imponeras, konferera, mys, njut, prata, trivs, umgås, upptäck, utvecklas, ät och överraskas i vårt praktfulla hus!

Heidi Holst och Daniel Rydstråle hjälper gärna till med frågor och bokningar.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida


Läs mer om Chalmersska huset