JSE_bild_av_Anna_A.JPG

Johanneberg Science Park nominerade i Design S

Johanneberg Science Park är nominerade i kategori Arkitektur och Skandiascenen i Design S – tävlingen där Sveriges bästa design utses. Arkitekt är White arkitekter och byggherre är Chalmersfastigheter. Design S har delats ut i 10 år och prisar design i bred bemärkelse. Vinnare utses den 23 november under Design S-dagen

Johanneberg Science Park är en mötesplats och innovativa miljöer där Chalmers, näringsliv och samhälle kan arbeta med framtida succéer. Med design och teknik i framkant skapar vi tillsammans extremt goda prestanda inom energi och miljö med mål att byggnaden ska bli bland de främsta i Sverige i sitt slag.

Profilbyggnaden är ett projekt i den nya utvecklingen av området och har en arkitektonisk utformning med bland annat en avancerad glasfasad i structural glazing-teknik. Här ska samverkan kunna ske över gränser, mellan och inom organisationer, akademi och samhälle. Byggnaden är klassad som Miljöbyggnad Guld och ligga i framkant inom hållbarhet.

– Vårt uppdrag var att skapa miljöer som för människor samman, och då är kafékulturen oslagbar, förklarar Mattias Lind som är ansvarig arkitekt för huset.

- Vi är mycket glada och stolta över att vara nominerade kategorien Arkitektur i årets upplaga av Design S, Sveriges nationella designutmärkelse säger Utvecklingsledare Anna Eckerstig på Chalmersfastigheter.

Läs mer relaterade nyheter

Byggstart för Chalmers Samhällsbyggnad på Campus Johanneberg

 
Samverkan och integration ska prägla de nya lokalerna för lärande och forsking inom Chalmers Samhällsbyggnad och ge en unik möjlighet till fysiska möten mellan forskare, studenter och näringsliv. Idag togs ett första spadtag genom att lägga ett stort pussel för att markera byggstarten på Chalmers Campus Johanneberg.
 

Chalmersfastigheter flyttar till ny adress

 

Parallella uppdrag -Centrala Lindholmen

Chalmersfastigheter söker Controller med IT-intresse

 
 

Johanneberg Science Park nominerade i Design S

Drift-/Energi-/Fastighetstekniker sökes

 
Chalmersfastigheter levererar spännande, utmanande och inspirerande miljöer och mötesplatser för Chalmers studenter och forskare. Inte bara till Chalmers, utan också till de 100-talet företag och organisationer som har sin verksamhet i det möjlighetsskapande gränsland mellan akademi, näringsliv och samhälle som går att hitta på Chalmers campus. Chalmersfastigheter lever i Chalmers gemensamma vision ”För en hållbar framtid” och vårt hållbarhetsarbete är en naturlig del av bolagets själ och hjärta. Vårt uppdrag och mål är att arbeta för att Chalmers skall vara ett utåtriktat tekniskt universitet med global attraktionskraft som bedriver internationellt erkänd utbildning och forskning, kopplad till en professionell innovationsprocess.Chalmersfastigheters uthyrningsvolym uppgår till drygt 300 000 kvm. Av dessa äger och förvaltar Chalmersfastigheter drygt 170 000 kvm. Resterande 130 000 kvm hyrs in från andra fastighetsägare och hyrs vidare ut i nya hyreskontrakt. Bolaget har drygt 30 anställda. Läs mer om oss på www.chalmersfastigheter.se eller följ oss på Linkedin.För att komma nära vår kund och utveckla vår service driver vi teknisk förvaltning i egen regi. Vi är idag 6 drifttekniker och söker nu ytterligare två medarbetare.

Chalmersfastigheter flyttar in i delar av Ekocentrum

 
Samarbetar för en hållbar framtid.Ekocentrum och Chalmersfastigheter tar ett steg framåt i en hållbar riktning! Efter 3 år i Villan på Gibraltargatan 1A flyttar Chalmersfastigheter sitt kontor in i delar av Ekocentrums lokaler. Arbetet planeras under sommaren 2016 och startar under hösten 2016.

Cortègebygget intar Gibraltarvallen

 
Den 7 till 30 april är det på grund av Cortégebygge färre tillgängliga parkeringsplatser på Gibraltarvallen. Ett utmärkt tillfälle för den som har möjlighet att åka kollektivt eller cykla till Chalmers Johanneberg.

Chalmersfastigheter AB, Gibraltargatan 1A, 412 96 Göteborg tel 031-772 62 00 epost info@chalmersfastigheter.se Öppettider 08.00-16.00 Lunchstängt 12.00-13.00