Ombyggnation Onsala RÅÖ

85 procent återbrukat material i nytt besökscentrum vid Onsala Rymdobservatorium

Bild på Onsala Rymdobservatorium

Den berättade Jonas Dahlstrand på IVL:s zoomkonferens på temat ”Så lyckas vi med återbruk i bygg- och fastighetsbranschen” i förra veckan. Det nya besökscentrumet som vi bygger vid Onsala Rymdobservatorium på Råö ersätter delvis den uttjänta, nuvarande byggnaden och ska rymma utställningshall, konferensrum, mötesrum, laboratorium och teknikrum. 
I riktning med vårt hållbarhetsarbete blir byggnaden klimatneutral där cirkularitet vad gäller återbruk och återvinning är vägledande. Materialvalen ska minimera klimatavtrycken och all energi är förnybar. 
– Genom att skapa ett unikt återbruksprojekt vill vi visa Sveriges byggbransch att det går att återbruka i större skala, säger vår projektledare Pär Johansson.  
Vill du veta mer om vad som sades på IVL:s återbrukskonferens är länken här:

https://www.ivl.se/toppmeny/evenemang/210204-sa-lyckas-vi-med-aterbruk-i-bygg–och-fastighetsbranschen.html

#chalmersfastigheter #chalmers #cf #cfab #göteborg #onsalarymdobservatorium #återbrukväst #hållbarhetsarbete

Bild på Onsala Rymdobservatorium
Kundmeny
Gå till ..

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här och om hur vi arbetar med personuppgifter här.