Övrigt

De tar sig an de stora utmaningarna

?

​De forskar om alltifrån galaxer till mag-tarmkanalen, om materialegenskaper och elfordon till sjöfart och hållbara städer. De ägnar sig åt vitt skilda ämnen, men deras forskning bidrar till samhällsnytta och genererar akademisk framgång. Här presenterar vi några av de framstående forskarna på Chalmers som alla är välciterade inom sina forskningsfält:

Marie Alminger är professor i Biologi och bioteknik och forskar på bioaktiva föreningar i livsmedel med fokus på karakterisering av vegetabiliska råvaror.

Kirsten Kraiberg Knudsen är biträdande professor inom Rymd-, geo- och miljövetenskap och forskar på hur galaxer bildas och utvecklas.

Yuliya Kalmykova är biträdande professor inom Arkitektur- och samhällsbyggnadsteknik och forskar om urban metabolism.

Elsebeth Schröder är professor i Mikroteknologi och Nanovetenskap och arbetar med teoretiska metoder inom fysik på atomär skala.

Sonja Tidblad Lundmark är docent i Elelektronik och forskar om att modellera och designa elektriska maskiner för tillämpningar i elfordon och vindkraftverk.

Karin Andersson är professor i Mekanik och maritima vetenskaper och forskar om relationen mellan det tekniska systemet och naturen. 

Chalmersfastigheter medverkar till forskningens framsteg genom att förvalta Chalmers lokaler och fastigheter.

Läs mer här: https://www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/De-tar-sig-an-de-stora-utmaningarna.aspx

​Övre raden från vänster: Marie Alminger, Kirsten Kraiberg Knudsen, Yuliya Kalmykova, Elsebeth Schröder. 

Nedre raden från vänster: Sonja Tidblad Lundmark, Karin Andersson

Foto: Chalmers, Oscar Mattson och Anna-Lena Lundqvist.

Kontoret är stängt för besökare

För att du som kund och hyresgäst ska kunna komma i kontakt med oss så sätter vi upp en telefonlista på kontorsdörren samt att vår hemsida kommer att hållas uppdaterad med information om kontorets tillgänglighet. På hemsidan hittar ni också kontaktuppgifter till alla medarbetare. Mer information hittar du här

Info till kunder och hyresgäster

När vi nu hamnat i en extraordinär situation får vi förlitar oss på de riktlinjer och rutiner som myndigheterna har. Chalmersfastigheter förhåller sig därför till myndigheters rekommendationer och Chalmers riktlinjer angående coronaviruset.

Chalmersfastigheter bibehåller en operativ verksamhet för våra kunder även om vi alla inte fysiskt är på plats, vi har anpassat oss så att vi på bästa sätt värnar om våra kunder och varandra. Mer information hittar du här

Kundmeny
Gå till ..

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här och om hur vi arbetar med personuppgifter här.