Typrum

Tillsammans med Sunnerö Arkitekter har Chalmersfastigheter arbetat fram ett koncept med Typrum.

Syftet med projektet är att bli mer effektiva när vi renoverar invändigt i fastigheterna, samt skapa en grund för interiör utformning av Chalmersfastigheters lokaler. Konceptet är utformat för användning i arbetet med hyresgästanpassningar samt för arbetet med renovering av de egna lokalerna generellt.

Vi sparar tid, kostnader samt byggavfall när vi använder mallen.

Konceptet omfattar trapphus, entréer, korridorer, kök, kontor, mötesrum samt wc/ omklädningsrum och vi tittar på ytskikt, material och kulörer för golv, väggar och tak samt fast inredning i form av kök. Konceptet kommer inte innehålla lös inredning.

Det finns 3 alternativa teman. Mossgrönt , Åskblått och Ljung – som kan appliceras var och ett för sig eller kombineras med varandra. Komplement till dessa kulörer är en neutral färg i grå nyanser.

Omfattning av möjlig applicering av typrumskonceptet samt eventuella projekt- och lokalspecifika anpassningar ses över i varje enskilt projekt.

För en del av typrummen finns även mer neutrala alternativ i gråtoner, ibland med inslag av kulörer från kulörtematiken.

Användbara länkar

Boka visning

Hej! Det är mig du hör av dig till för att boka en visning hos oss. Så berättar jag mer om konceptet.

 

Jeanette Meyer

Tel: 031-772 62 25

Mejla mig

En introduktion till typrum – Ytskikt, material & kulörer

Kulörer

För typrummen finns 3 kulörteman – mossgrönt, åskblått och ljung – som kan appliceras var och ett för sig eller kombineras med varandra. För en del av typrummen finns även mer neutrala alternativ i gråtoner, ibland med inslag av kulörer från kulörtematiken.

 

Informationsblad

Mötesrum

Kan måla alla väggarna i mörk färg alternativt göra en fondvägg. Finns även i kulörerna Grått, Åskblått samt Mossgrönt.

Kontor

Tanken är att ha en fondvägg i en starkare färg och övriga väggar i neutral färg. Finns även i kulörerna Grått och Åskblått.

Kök

Finns i två alternativ, ett med ljusgrå luckor samt ett med mörkgrå luckor. Olika färg på fondväggen till respektive lucka.

WC/Omklädningsrum

Det finns två olika teman att välja på: Åskblått eller Mossgrönt med två alternativa linoleummattor (till omklädningsrum). Vinylmatta i samtliga våtutrymmen.

Kontaktpersoner.
Jeanette Meyer
Jeanette Meyer Förvaltningssamordnare