Stäng

Chalmers Entreprenörskvarter

Vasa 5, Hugo Grauers gata 5, 321 kvm, Johanneberg

Lokalen är fullt uthyrd.

Den här populära lokalen är för tillfället uthyrd. Hör av dig till kundansvarig för liknande objekt.

Vasa 5

I det sprudlande entreprenörerskvarteret finner vi denna ljusa och trevliga lokalen. Lokalen har höjt till tak med fönster i alla riktningar. Från entrémiljön så kommer du direkt in i pulsen av mötesarenan som sedan leder vidare till de mer ostörda kontorsplatserna. Lokalen har visst renoveringsbehov så här finns chansen att sätta sin egen prägel när det gäller färg- och materialval. Pricken över i:et är den privata balkongen där man kan njuta av förmiddagskaffet med sina kollegor en tidig vårdag.

Historia

Byggnaden är lokaliserad mellan Aschebergsgatan och Gibraltargatan och uppfördes ursprungligen 1888 och var ursprungligen (tillsammans med Vasa 4) ett barnhus för 160 barn, samt mödrar med spädbarn. Det ena för flickor och det andra för pojkar. I källaren låg slöjdsalar och badrum.

Kvarteret

En idé är en bra början – en förverkligad idé är ett livsverk. Chalmers entreprenörskvarter hjälper dig att gå från idé till verklighet. Här möter du människor och verksamheter som brinner för teknisk innovation, hållbarhet och entreprenörskap. Låter det intressant? Välkommen att utforska din idé tillsammans med andra.

Chalmers entreprenörskvarter – ett område vigt åt innovation, idéer och nya möten. Här blandas forskning och utbildning med startups, inkubatorer, kontorshotell och inspirationsevent. Syftet är att få människor från olika verksamheter och sammanhang att mötas, utbyta idéer och utvecklas.

Chalmers entreprenörskvarter med fokus på teknisk innovation och hållbarhet

Chalmers entreprenörskvarter är levande och inriktat på teknisk innovation och entreprenörsskap. Här möts och verkar forskare, studenter, näringsliv och samhälle.

Kvarterets syfte är att skapa förutsättningar för annorlunda och nya möten och på så sätt gynna entreprenörskap.

Kommunikation

I området har man satsat mycket på god infrastruktur för cykelparkering, elbilsladdning, bilpooler, cykelpooler. Till och från området finns flera förbindelser med kollektivtrafik för att lätt kunna ta sig runt i Göteborg.

På gång i området

I kvarteret Chalmers finns ett flertal intressanta mötesplatser för att utbyta idéer, få inspiration, möta studenter och forskare. I kvarteret så finns det alltid någon intressant föreläsning, event eller någon friskvårdsaktivitet, kolla gärna in mer på https://www.chalmersevillage.se/

Översikt

Lokaltyp
Kontor
Byggår
1888
Kvadratmeter
321 m²
Arkitekt
Adrian Crispin Peterson
Tillträde
2022
Område
Johanneberg
Adress
Hugo Grauers gata 5
"Om du har en teknikanpassad affärsidé ska du sitta i Chalmers Entreprenörskvarter"

Olof Sköld

Maurten

"Olof Sköld är biotechentreprenören som genom startup-bolaget Maurten lanserade en affärsidé som underlättar för sportutövare att ta upp mer energi i kroppen. Enkelt förklarad är metoden baserad på en teknologi som kapslar in höga halter av kolhydrater i hydrogeler. Resultatet blev en sportdryck med livsmedelsklassade ingredienser och utan tillsatta smakämnen, färgämnen eller konserveringsmedel. När några av världens bästa löpare började använda drycken var succén ett faktum."
Tveka inte på att kontakta mig vid minsta fråga eller fundering. Varmt välkomna på visning!
Adam VernhamnKundansvarig
Kundmeny
Gå till ..