Övrigt

Nu firar Stiftelsehögskolan Chalmers 25 år!

Det har gått ett kvarts sekel sedan Chalmers blev en stiftelsehögskola – något som gett lärosätet en unik frihet sedan dess. ​I Sverige har det under 1900-talet varit staten som ansvarat för högskole- och universitetsverksamheten. Därmed är det regering och riksdag som beslutat, i vissa delar i detalj, om vilka regler som ska gälla och hur resurser ska fördelas. De statliga lärosätena är förvaltningsmyndigheter under regeringen, det vill säga verktyg för regeringens politik. Men när Sverige hösten 1991 fick en borgerlig fyrpartiregering skrev de i sin regeringsförklaring att man skulle sträva mot att skapa mer autonoma universitet och högskolor. Regeringen kom snart kom fram till att fristående stiftelser skulle vara en lämplig form. Bilden visar en glad trio som skakar hand på Chalmers stiftelsebildning 1994. Från vänster Chalmers rektor Anders Sjöberg, utbildningsminister Per Unckel och landshövding Kjell A Mattsson. Läs mer om stiftelsebildningen i länken!

https://www.chalmers.se/sv/nyheter/Sidor/25-ar-av-friheter-–-så-skapades-Stiftelsehogskolan-Chalmers.aspx

Kontoret är stängt för besökare

För att du som kund och hyresgäst ska kunna komma i kontakt med oss så sätter vi upp en telefonlista på kontorsdörren samt att vår hemsida kommer att hållas uppdaterad med information om kontorets tillgänglighet. På hemsidan hittar ni också kontaktuppgifter till alla medarbetare. Mer information hittar du här

Info till kunder och hyresgäster

När vi nu hamnat i en extraordinär situation får vi förlitar oss på de riktlinjer och rutiner som myndigheterna har. Chalmersfastigheter förhåller sig därför till myndigheters rekommendationer och Chalmers riktlinjer angående coronaviruset.

Chalmersfastigheter bibehåller en operativ verksamhet för våra kunder även om vi alla inte fysiskt är på plats, vi har anpassat oss så att vi på bästa sätt värnar om våra kunder och varandra. Mer information hittar du här

Kundmeny
Gå till ..

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här och om hur vi arbetar med personuppgifter här.