Vi har stängt kontoret under veckorna 29, 30 och 31 (15/7 - 2/8). Vi är på plats igen den 5 augusti med nya krafter efter sommaruppehållet.

Under midsommarhelgen har vi stängt kontoret på midsommarafton fredagen den 21 juni och öppnar igen på måndag den 24 juni.

Ni når oss alltid via felanmälan på vår hemsidan och om ni har akuta ärenden så kan ni nå oss på journummer 031-772 49 37.

Chalmersfastigheters nybyggda hus Johanneberg Science Park vinner Glaspriset 2016!

För att uppmärksamma glas i byggandet delar Glasbranschföreningen ut Glaspriset. Priset går till Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt utfört av svensk metall- och glasentreprenör och delas ut vartannat år. Bedömningen baseras utifrån kriterierna arkitektur – funktion - innovation.


Johanneberg Science Park

Johanneberg Science Park är en mötesplats för integration av forskning, utbildning och innovation som designats av White för att stimulera samverkan och kreativt arbete. Kombinationen av arkitektur, teknik och hållbarhet i en nytänkande helhet manifesterar den nya fastighetens roll som dynamo för bygg- och samhällssektorn i Västsverige

Möten mellan människor sägs vara motorn i skapandet av nya idéer och därför är Johanneberg Science Park i alla delar skapad för att föra människor närmare varandra. När byggnaden byggdes var det Skanska som var byggentreprenör och den består av två huskroppar som binds samman av bryggor. Byggnadens rundade form har inspirerats av hur ringar på vattenytor sprids. Något som stått som en metafor för hur kunskap utvecklas i ett samhälle. Med ett självständigt uttryck, där glasets unika förmåga att uttrycka precision och speglande effekter i raka och böjda element, framstår ett rikt uttryck med ständigt föränderliga spegelbilder.


- Vi har tillsammans med aktörerna i projektet arbetat fokuserat kring design, teknik och produktionsmöjligheter, och det känns fantastiskt roligt att det färdiga resultatet uppmärksammats genom detta fina branschpris, det är en stor ära och glädje för oss att ta emot Glaspriset 2016 säger Anna Eckerstig Utvecklingsledare på Chalmersfastigheter.


Mattias Lind på White i Göteborg är ansvarig arkitekt för Johanneberg Science Park, där den heltäckande glasfasaden åstadkommits genom noggrant precisionsarbete i alla skeden från projektering till produktion och montage.

- Och att jobba med ett sånt högprestanda-material, om glas i en prefabriceringsteknologi och sedan hänga upp modulerna på plats med sagolik precision, ja då känns det lite lyxigt att vara arkitekt. Även att i vår tid få jobba med så duktiga och avancerade hantverkare. Det präglar också en hel del av den nya arkitekturen, då man kan jobba med glas på ett uttrycksfullt sätt med ytterst små toleranser, säger han.

JURYNS MOTIVERING

"Två sammanlänkade kontorshus (i grunden ganska vanliga med mörka kärnor för kommunikation, service och teknik omgivna av ljusa öppna kontorsytor) är Samhällsbyggnadssektorns nya mötesplats på Chalmers Tekniska Högskola. Det enkla grundkonceptet har utvecklats till en fantastisk glasbyggnad som med stor precision och konstnärlighet på olika sätt utnyttjar glasets tekniska, funktionella och estetiska egenskaper. De böljande svarta och gyllene glasfasaderna binds samman i bryggor av spegelglas vilket skapar ett fyrverkeri av komplexa speglingar; en illusionskonst på högsta nivå."

FAKTA Johanneberg Science Park

Byggherre: Chalmersfastigheter
Arkitekt: White Arkitekter
Glas entreprenör: Metus
Glasleverantör: Saint Gobain
Profilleverantör: Schüco
Byggsystem: Prefabricerad elementfasad samt structural glazing
Byggentreprenör: Skanska