Johanneberg Science Park nominerade i Design S

Johanneberg Science Park är nominerade i kategori Arkitektur och Skandiascenen i Design S – tävlingen där Sveriges bästa design utses. Arkitekt är White arkitekter och byggherre är Chalmersfastigheter. Design S har delats ut i 10 år och prisar design i bred bemärkelse. Vinnare utses den 23 november under Design S-dagen

Johanneberg Science Park är en mötesplats och innovativa miljöer där Chalmers, näringsliv och samhälle kan arbeta med framtida succéer. Med design och teknik i framkant skapar vi tillsammans extremt goda prestanda inom energi och miljö med mål att byggnaden ska bli bland de främsta i Sverige i sitt slag.

Profilbyggnaden är ett projekt i den nya utvecklingen av området och har en arkitektonisk utformning med bland annat en avancerad glasfasad i structural glazing-teknik. Här ska samverkan kunna ske över gränser, mellan och inom organisationer, akademi och samhälle. Byggnaden är klassad som Miljöbyggnad Guld och ligga i framkant inom hållbarhet.

– Vårt uppdrag var att skapa miljöer som för människor samman, och då är kafékulturen oslagbar, förklarar Mattias Lind som är ansvarig arkitekt för huset.

- Vi är mycket glada och stolta över att vara nominerade kategorien Arkitektur i årets upplaga av Design S, Sveriges nationella designutmärkelse säger Utvecklingsledare Anna Eckerstig på Chalmersfastigheter.