Trafikstörningar vid EU-toppmötet

I samband med EU-toppmötet i Göteborg förväntas kraftiga trafikstörningar under vissa tider den 16-17 november, som kan drabba resor till och från Chalmers. Följ polisens rekommendationer för att undvika de mest kritiska tiderna, var ute i god tid och följ aktuell trafikinformation.

Chalmersfastigheter kommer inte att ha stängt på grund av EU-toppmötet men delar av vår personal jobbar hemifrån och finns då tillgängliga per telefon och mail.

Polisen rekommenderar att trafikanter undviker de mest kritiska restiderna fredagen den 17 november och planerar för att resa innan 07.00, i spannet 10.00-12.00 och efter 18.00. Det gäller resor till och från Göteborgsområdet samt inom Göteborg, såväl bil- som kollektivtrafik.

Trafiken kommer att stängas av tillfälligt i samband med att polisen eskorterar EU-toppmötets delegationer till boende och möte under vistelsen i Göteborg.

Delegationerna bor på Gothia Towers och anländer huvudsakligen torsdag eftermiddag 16 november. De största störningarna väntas under fredagen när delegater rör sig till och från Eriksberg på Hisingen, där toppmötet äger rum. Trafiken till och från Landvetter påverkas periodvis under från torsdag 12.00 till fredag 18.00. Exakta tider och färdvägar kommer inte att kunna meddelas i förväg av säkerhetsskäl.

Följ aktuell via trafiken.nu och vasttrafik.se, samt nyheter från Polisen