Stäng

Vad händer sedan?

1. Mottagande

Vi tar emot din felanmälan och du får ett svarsmail i din inkorg.

2. Pågående arbete

Vår drifttekniker eller avtalad entreprenör arbetar med att åtgärda din felanmälan.

3. Statusuppdatering

Statusuppdatering kommer under arbetets gång om det finns behov.

4. Meddelande om åtgärd

När din felanmälan är åtgärdad får du ett mail i din inkorg.

Vad gäller ditt ärende?
Välj typ av ärende.

Maintenance request

My property

My details

Subject

Attach file(s)
Maximum upload size: 15MB

Lägg till kopia, godkänn & skicka

Copy recipients

Processing of personal data *
Yttre miljö

My property

Mina uppgifter

Subject

Attach file(s)
Maximum upload size: 15MB
Behandling av personuppgifter *
Access card system

My property

Mina uppgifter

Subject

Attach file(s)
Maximum upload size: 15MB
Behandling av personuppgifter *

Idén till Kuggen föddes hösten 2007 ur diskussioner om hur utvecklingen Lindholmen skulle kunna se ut. Bra mötesplatser är nyckeln till en fortsatt dynamisk utveckling och Kuggen ska bli en sådan. Genom sitt läge och sin form binder den samman husen kring den idag stora och blåsiga Lindholmsplatsen. Meningen är att Kuggen ska få byggnaderna omkring att fungera bättre på flera sätt.

Address
Lindholmsplatsen 1
Göteborg
Designation
Lindholmen 6:5
Architect
Wingårdh arkitektkontor
Användning
Kontor m.m.

Kuggen är en öppen och flexibel byggnad. De nedre våningsplanen kommer användas för Lindholmen Science Parks ”Open Arenas”. Dvs. en utåtriktad plats för konkret samverkan mellan näringsliv, samhälle och akademi. De övre planen kommer att inrymma Chalmersverksamhet. Med Chalmers vision – ”för en hållbar framtid” var det självklart att Kuggen skulle ges en tydlig miljöprofil. Både design och systemval har gjorts för att skapa en så effektiv och miljöriktig byggnad som möjligt. Inom den gröna tekniken har alla fyra nivåerna optimerats. Det handlar om anpassad ventilation, anpassad belysning, interaktiva system för värme och kyla, samt optimalt utnyttjande av dagsljuset.

Det sista påverkar även Kuggens form. Byggnaden växer på höjden. De översta våningsplanen är större än de nedre. Genom att ”förskjuta” byggnaden kragar den ut åt syd. På så sätt skuggar den sig själv och skapar på ett effektivt sätt ett bra inneklimat. Av samma anledning har fönstren gets en triangulär form som gör att dagsljuset når långt in i byggnaden, samtidigt som andelen glas i fasaden hålls på en låg nivå.

Kuggen har redan fått internationell uppmärksamhet. Vid den stora årliga fastighetsmässan MIPIM i Cannes fick Kuggen pris i klassen ”sustainable buildings”, som ett av tre bland 300 anmälda. Byggnaden har dessutom certifierats av EU:s program för energieffektivt byggande ”GreenBuilding”.

We work with Kuggen.
Evelina Nikola
Har du frågor om ditt hyresavtal eller behöver hjälp med lokalanpassning? Då är det mig du ska kontakta!
Evelina Nikola Kundansvarig
Tommie Johansson
Tommie Johansson Drifttekniker
Customer menu
Go to ..

We use cookies to improve the user experience. By continuing to use the site you agree to our use. You can read more about how we use cookies here and about how we work with personal data here.