Campus Johanneberg är det första och även det största campusområdet för Chalmers tekniska högskola. Här är de flesta av civilingenjörsprogrammen lokaliserade och här bedrivs också det mesta av forskningen. Chalmersfastigheter förvaltar och utvecklar Campus Johanneberg till en kreativ mötesplats där studenter, forskare och medarbetare ska trivas.

Campus som erbjuder god service
Här samlas runt 8500 studenter samt ett 80-tal kunskapsintensiva företag och organisationer. Chalmersfastigheter bidrar till att skapa en grogrund för de små och stora idéerna genom att erbjuda gemensamma arbets- och studieytor samt bra service på området: restauranger, miljövänlig kollektivtrafik, laddstationer för elbil, cykelservice mm. Se detaljer på kartan längre ner på sidan!

Idéer i samverkan: Johanneberg Science Park och Chalmers Innovation
Johanneberg Science Park är en samverkansmiljö för idé- och kunskapsutbyten mellan akademi, näringsliv och samhällsaktörer. Huvudsyftet är att stärka Västsveriges attraktivitet, konkurrenskraft och tillväxtförmåga. På området finns även angränsande inkubatorsverksamheten Chalmers Innovation, Sveriges ledande idéinvesterare och affärsutvecklare. Här omvandlas teknikidéer till framgångsrika företag och här arrangerar exempelvis startupcamps, nätverksevenemang, coaching och föreläsningar. Sedan 1999 har mer än 115 företag startats och över 2500 affärsidéer utvärderats.

Vill du verka och samverka inom denna gynnsamma sfär?
Vi erbjuder även lokaler till relevanta företag och organisationer för spännande möjligheter genom samverkan. Kontakta gärna oss på Chalmersfastigheter så berättar vi mer.

FAKTA:
Chalmersfastigheters byggnader på campus
Vi förvaltar alla byggnader på Campus Johanneberg, där de olika epokerna ger avtryck i en rad olika byggnadstyper och stilar bland våra fastigheter. Ett synbart bevis på att campus hela tiden utvecklas för att tillfredsställa de nya behov som skapas med tiden. Välkommen till området för en intressant rundvandring på Campus Johanneberg!

  • Områdets centralbyggnad är huset ”Origo” från 1921. Byggt i 20-talsklassicistisk stil, med rött tegel och skiffertak.
  • På östra fasaden finns åtta porträttbyster av svenska fysiker och kemister skulpterade av Johan Ek.

Mer från Campus Johanneberg

Ta dig till och från Johanneberg

Det ska vara enkelt att ta sig till och från Johanneberg. Här hittar du aktuella tidtabeller och annan bra information.

Se tabell för buss, spårvagn- & båt

Hyresgästinformation

Är du redan hyresgäst på Campus Johanneberg och behöver ta reda på vem du ska kontakta? Hitta din fastighet och kontakta oss.

Hitta min fastighet

Lediga lokaler i Johanneberg

På Campus Johanneberg finns allt från kreativa start-ups till börsnoterade bolag, och så klart – massvis med studenter. Etablera dig du också i denna kreativa samverkansmiljö!

Se lediga lokaler

Hitta på området

På kartan nedan kan du orientera dig på Campus Johanneberg. Hitta våra fastigheter, få en översikt över parkeringsmöjligheter samt upptäck annan service som området erbjuder.

Kartan ovan utvecklas och drivs av Chalmersfastigheter. Klicka på Campuskarta till höger (utvecklad av Chalmers Tekniska Högskola) för att se en mer detaljerad karta över campus.

Kontaktpersoner.
Andreas Bäck
Andreas Bäck Fastighetsansvarig
Nicklas Arfvidsson
Nicklas Arfvidsson VD
Ina Pettersson
Ina Pettersson Kommunikationsansvarig/VD-assistent