Campus Lindholmen ligger på Norra Älvstranden i Göteborg, ett av de Västsveriges starkaste utvecklingsområden med Sjöfartshögskolan, IT-universitetet samt Lindholmen Science Park. Chalmersfastigheter förvaltar och utvecklar Campus Lindholmen till en kreativ mötesplats där studenter, forskare och medarbetare ska trivas och samspela med utvecklingsintensiva teknik- och mediaföretag.

Chalmers tekniska högskola har haft verksamhet på Lindholmen sedan 1994. Dagligen samlas 21.000 människor på detta campus för att arbeta eller studera och platsen har utvecklats till en fruktsam mötesplats mellan Chalmers, näringsliv och staden.

Från gammalt varvsområde till utvecklingsmiljö

Under snart 15 år har Lindholmen Science Park varit en nyckelfaktor i skapandet av framgångsrika samarbeten och innovationer. Här erbjuds en neutral utvecklingsmiljö där aktörer från näringsliv, akademi och staden kan driva stora forsknings- och utvecklingsprojekt i samverkan.

Initiativ till ett maritimt kunskapskluster

Tillsammans med Lindholmen Science Park har Chalmersfastigheter tagit initiativ till att samla fler aktörer inom maritima näringar, exempelvis skeppsbyggnad, marin design och sjöfartsnäring till området. Två nyckelaktörer i Lindholmens maritima miljö är Chalmers Institution för Sjöfart och marin teknik tillsammans med Sjöfartsverket.

IT-universitetet främjar forskning

IT-universitetet är Chalmers och Göteborgs universitets gemensamma organisation för att främja forskning, utbildning och samverkan inom IT och kommunikation (IKT). Detta med ett mycket nära samarbete med företag, organisationer och samhälle.

Vill du verka och samverka inom denna gynnsamma sfär?

Vi erbjuder även lokaler till relevanta företag och organisationer för spännande möjligheter genom samverkan. Kontakta gärna oss på Chalmersfastigheter så berättar vi mer.

 

”En av Campus Lindholmens viktigaste mötesplatser och landmärken är Kuggen, en fastighet som är skapad i syfte skapa samverkan mellan Chalmers tekniska högskola och företag, organisationer och samhälle. Kuggen är ritad av tidigare Chalmersstudenten och arkitekten Gert Wingårdh och innehar den högsta möjliga miljöklassning en byggnad kan tilldelas: ”Guld”, säger Ina Pettersson, kommunikationsansvarig på Chalmersfastigheter.

Mer från Campus Lindholmen

Ta dig till och från Lindholmen

Det ska vara enkelt att ta sig till och från Lindholmen. Här hittar du aktuella tidtabeller och annan bra information.

Se tidtabell för buss, spårvagn & båt

Hyresgästinformation

Är du redan hyresgäst på Campus Lindholmen och behöver ta reda på vem du ska kontakta? Hitta din fastighet och kontakta oss.

Hitta min fastighet

Lediga lokaler på Lindholmen

På Lindholmen finns allt från kreativa start-ups till börsnoterade bolag. Bland oss sitter exempelvis: AstaZero, CEVT, RISE, Sigma m fl. Etablera dig du också!

Se lediga lokaler

Hitta på området

På kartan nedan kan du orientera dig på Campus Lindholmen. Hitta våra fastigheter, få en översikt över parkeringsmöjligheter samt upptäck annan service som området erbjuder.

Kartan ovan utvecklas och drivs av Chalmersfastigheter. För en mer detaljerad karta över campus, klicka på Campuskarta till höger; en karta utvecklad av Chalmers tekniska högskola.