Stäng

Chalmers Entreprenörskvarter

Stena Center, Läraregatan 3, 1-50 kvm, Johanneberg

Lokalen är fullt uthyrd.

Den här populära lokalen är för tillfället uthyrd. Hör av dig till kundansvarig för liknande objekt.

Stena Center

Mitt i det expanderande entreprenöriella kvarteret Chalmers E-village finner vi kontorshotellet Stena Center. Stena Center är ett välkomnande och dynamiskt centrum för utveckling av entreprenörer med affärsidéer baserade på tekniska innovationer. Här kan du hyra en plats eller ett kontor i varierande storlek och hamna mitt i ett sammanhang med andra entreprenörer och innovationsföretag.

Historia

Byggnaden är lokaliserad med entré mot Läraregatan och Stena Center flyttade hit 2020 från det gamla Holtermanska sjukhuset. Verksamheten grundades 1997 med uttalat syfte att främja och utveckla nya företag inom teknik och entreprenörskap.

Kvarteret

En idé är en bra början – en förverkligad idé är ett livsverk. Chalmers entreprenörskvarter hjälper dig att gå från idé till verklighet. Här möter du människor och verksamheter som brinner för teknisk innovation, hållbarhet och entreprenörskap. Låter det intressant? Välkommen att utforska din idé tillsammans med andra.

Chalmers entreprenörskvarter – ett område vigt åt innovation, idéer och nya möten. Här blandas forskning och utbildning med startups, inkubatorer, kontorshotell och inspirationsevent. Syftet är att få människor från olika verksamheter och sammanhang att mötas, utbyta idéer och utvecklas.

Chalmers entreprenörskvarter med fokus på teknisk innovation och hållbarhet

Chalmers entreprenörskvarter är levande och inriktat på teknisk innovation och entreprenörsskap. Här möts och verkar forskare, studenter, näringsliv och samhälle.

Kvarterets syfte är att skapa förutsättningar för annorlunda och nya möten och på så sätt gynna entreprenörskap.

Kommunikation

I området har man satsat mycket på god infrastruktur för cykelparkering, elbilsladdning, bilpooler, cykelpooler. Till och från området finns flera förbindelser med kollektivtrafik för att lätt kunna ta sig runt i Göteborg.

På gång i området

I kvarteret finns ett flertal intressanta mötesplatser för att utbyta idéer, få inspiration, möta studenter och forskare. I kvarteret så finns det alltid någon intressant föreläsning, event eller någon friskvårdsaktivitet, kolla gärna in mer på https://www.chalmersevillage.se/

Kontakta uthyrningsansvarig på Stena Center
Lise-Lotte Bergsten
Uthyrningsansvarig
lise-lotte.bergsten@stenacenter.se
Telefon: +46 (0)31-7972074

Översikt

Lokaltyp
Kontorshotell
Byggår
1888 renoverat 3020
Kvadratmeter
1-50 m²
Tillträde
2022
Område
Johanneberg
Adress
Läraregatan 3
"Om du har en teknikanpassad affärsidé ska du sitta i Chalmers Entreprenörskvarter"

Olof Sköld

Maurten

"Olof Sköld är biotechentreprenören som genom startup-bolaget Maurten lanserade en affärsidé som underlättar för sportutövare att ta upp mer energi i kroppen. Enkelt förklarad är metoden baserad på en teknologi som kapslar in höga halter av kolhydrater i hydrogeler. Resultatet blev en sportdryck med livsmedelsklassade ingredienser och utan tillsatta smakämnen, färgämnen eller konserveringsmedel. När några av världens bästa löpare började använda drycken var succén ett faktum."
Tveka inte på att kontakta mig vid minsta fråga eller fundering. Varmt välkomna på visning!
Adam VernhamnAffärsutvecklingsansvarig
Kundmeny
Gå till ..