Stäng
Onsala rymdobservatorium

Första spadtaget på Onsala Råö

Nu har spaden satts i marken för utvecklingen av Onsala Rymdobservatoriums nya besökscentrum. Utvecklingen av Råö ingår i det större innovationsprojektet Återbruk Väst och genomsyras av målet att till fullo ta tillvara på återbrukat material.

Partners i projektet är bland andra Business Region Göteborg, Chalmersfastigheter och IVL Svenska miljöinstitutet som nu ska hitta smarta metoder och arbetssätt för att ta tillvara mer av det som slängs i dag. Chalmers nya besökscentrum för rymdteknik och astronomi i Onsala kommer att byggas med minimal klimatpåverkan genom att maximera just återbruket av material i fastighets- och byggsektorn.

Första spadtagen togs den 19 september under Rymdveckan i Västsverige. – Byggprojektet blir nyskapande när det gäller hållbarhet, menar Nicklas Arfvidsson, vd för Chalmersfastigheter som är beställare och byggherre.

Läs mer på följande länkar

https://lnkd.in/d88VhWZ

https://lnkd.in/dbNeP3U

Text: Lisbeth Schultze, Länsöverdirektör i Västra Götalands län och Lena Sommestad, landshövding i Hallands län tar första spadtagen. Foto: Johan Bodell/Chalmers

Kundmeny
Gå till ..

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här och om hur vi arbetar med personuppgifter här.