Onsala rymdobservatorium

Första spadtaget på Onsala Råö

Nu har spaden satts i marken för utvecklingen av Onsala Rymdobservatoriums nya besökscentrum. Utvecklingen av Råö ingår i det större innovationsprojektet Återbruk Väst och genomsyras av målet att till fullo ta tillvara på återbrukat material.

Partners i projektet är bland andra Business Region Göteborg, Chalmersfastigheter och IVL Svenska miljöinstitutet som nu ska hitta smarta metoder och arbetssätt för att ta tillvara mer av det som slängs i dag. Chalmers nya besökscentrum för rymdteknik och astronomi i Onsala kommer att byggas med minimal klimatpåverkan genom att maximera just återbruket av material i fastighets- och byggsektorn.

Första spadtagen togs den 19 september under Rymdveckan i Västsverige. – Byggprojektet blir nyskapande när det gäller hållbarhet, menar Nicklas Arfvidsson, vd för Chalmersfastigheter som är beställare och byggherre.

Läs mer på följande länkar

https://lnkd.in/d88VhWZ

https://lnkd.in/dbNeP3U

Text: Lisbeth Schultze, Länsöverdirektör i Västra Götalands län och Lena Sommestad, landshövding i Hallands län tar första spadtagen. Foto: Johan Bodell/Chalmers

Kontoret är stängt för besökare

För att du som kund och hyresgäst ska kunna komma i kontakt med oss så sätter vi upp en telefonlista på kontorsdörren samt att vår hemsida kommer att hållas uppdaterad med information om kontorets tillgänglighet. På hemsidan hittar ni också kontaktuppgifter till alla medarbetare. Mer information hittar du här

Info till kunder och hyresgäster

När vi nu hamnat i en extraordinär situation får vi förlitar oss på de riktlinjer och rutiner som myndigheterna har. Chalmersfastigheter förhåller sig därför till myndigheters rekommendationer och Chalmers riktlinjer angående coronaviruset.

Chalmersfastigheter bibehåller en operativ verksamhet för våra kunder även om vi alla inte fysiskt är på plats, vi har anpassat oss så att vi på bästa sätt värnar om våra kunder och varandra. Mer information hittar du här

Kundmeny
Gå till ..

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du vår användning. Du kan läsa mer om hur vi använder cookies här och om hur vi arbetar med personuppgifter här.