Stäng
Onsala rymdobservatorium

Första spadtaget på Onsala Råö

Nu har spaden satts i marken för utvecklingen av Onsala Rymdobservatoriums nya besökscentrum. Utvecklingen av Råö ingår i det större innovationsprojektet Återbruk Väst och genomsyras av målet att till fullo ta tillvara på återbrukat material.

Partners i projektet är bland andra Business Region Göteborg, Chalmersfastigheter och IVL Svenska miljöinstitutet som nu ska hitta smarta metoder och arbetssätt för att ta tillvara mer av det som slängs i dag. Chalmers nya besökscentrum för rymdteknik och astronomi i Onsala kommer att byggas med minimal klimatpåverkan genom att maximera just återbruket av material i fastighets- och byggsektorn.

Första spadtagen togs den 19 september under Rymdveckan i Västsverige. – Byggprojektet blir nyskapande när det gäller hållbarhet, menar Nicklas Arfvidsson, vd för Chalmersfastigheter som är beställare och byggherre.

Läs mer på följande länkar

https://lnkd.in/d88VhWZ

https://lnkd.in/dbNeP3U

Text: Lisbeth Schultze, Länsöverdirektör i Västra Götalands län och Lena Sommestad, landshövding i Hallands län tar första spadtagen. Foto: Johan Bodell/Chalmers

Kundmeny
Gå till ..